Světový pohár v drezuře 2024

V termínu 21. – 23. 6. 2024 bude Panská lícha v Brně hostit 26. ročník Světového poháru v drezuře. Pořadatelé během tří dnů uspořádají celkem 30 soutěží od kvalifikace Světového poháru po děti, děti na pony a mladé koně. Závody jsou zároveň poslední možností pro získání kvalifikace na Olympijské hry v Paříži, ale také pro Mistrovství Evropy v mládežnických kategoriích
a Mistrovství světa mladých koní. Mezi nejúspěšnější jezdce organizátor rozdělí cca 13 tisíc EUR.

Pro 26. ročník akce si organizátoři připravili na třídenní závody 30 soutěží. Je to nejvíc za celou historii. Hlavní kategorií bude Světový pohár (World Cup). Nejmladší jezdci od 12 let se pak představí v kategoriích pony a dětí, soutěže budou pokračovat přes juniorské, mladé jezdce až po kategorie seniorů. Soutěže budou probíhat na dvou závodních obdélnících.

Divácky nejatraktivnější soutěže jsou plánovány na nedělní poledne, kdy se pojedou volné sestavy na hudbu.

V letošním roce bude hvězdná účast pěti olympijských rozhodčích a to zejména kvůli poslední možnosti splnění kvalifikace na OH v Paříži. Prezidentkou rozhodčích bude Češka Simona Fialová, dále pak Sissi Max Theuer a Thomas Lang z Rakouska, Petr Holler z Německa, Eddie de Wolff van Weserrode z Holandska a Susan Hoevenaars z Austrálie.

Diváci jsou vítáni, vstup zdarma.